Help je mee door een PGO uit te proberen?

Ja, ik doe mee!

Voldoende aanmeldingen

Wat ontzettend fijn dat u ons wilt helpen door een PGO uit te proberen! Wij zijn positief verrast door de enorme aantal aanmeldingen die wij (binnen een paar uur) hebben gekregen. Wat fijn om te zien hoe (oud)patiënten van Revalidatie Friesland bereid zijn te helpen!

Hiermee hebben wij echter genoeg aanmeldingen. Aanmelden niet meer mogelijk.

Revalidatie Friesland heeft je uitgenodigd om als één van de eersten een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) uit te proberen. Het is namelijk belangrijk om van de ervaringen van gebruikers te leren en daarmee de PGO’s te verbeteren.

Wat is een PGO?

Een PGO is een app of website. In een PGO maak je verbinding met de computer van jouw zorgverlener. Zoals een huisarts, ziekenhuis of een therapeut. Zo haal je een kopie van jouw medische gegevens op en verzamel je deze in jouw PGO. Ook kun je gegevens toevoegen die je zelf meet. Bijvoorbeeld door een dagboek bij te houden. Of door apps of slimme horloges te koppelen. In de volgende video vertelt Ruben je meer over wat je met een PGO kunt.

()

Verschil portaal en PGO

Veel zorgverleners hebben al een patiëntenportaal. In een patiëntenportaal zie je jouw dossier van één zorgverlener. In een PGO kun je informatie van meerdere zorgverleners verzamelen. Daarmee heb je alle informatie handig en overzichtelijk bij elkaar. Wil je meer weten? Bekijk dan dit filmpje. 

Veiligheid staat voorop

Jouw medische gegevens zijn privé en moeten goed beschermd worden. Stichting MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label houden zich aan deze regels. Voor meer informatie: kijk de video ‘Is een PGO veilig

In ontwikkeling

De veilige verbinding tussen een PGO en de huisarts, het ziekenhuis, een revalidatie-instelling of een ggz-instelling is pas net mogelijk. De PGO’s die er op dit moment zijn, moeten nog verder worden ontwikkeld. Op dit moment kunnen er nog maar kleine stukjes medische informatie uitgewisseld worden. Bijvoorbeeld het advies van de huisarts, een uitslag van het ziekenhuis of een brief van een therapeut. De hoeveelheid informatie die je in je PGO kunt bekijken wordt steeds verder uitgebreid. Ook sluiten steeds meer zorgverleners zich aan, waardoor je jouw gegevens op meer plekken kunt ophalen in jouw PGO. In Noord-Nederland is het op dit moment mogelijk om gegevens op te halen bij o.a. het ziekenhuis (Tjongerschans), de huisarts, GGZ Friesland en Revalidatie Friesland. Door jouw ervaring te delen over de PGO kan jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de PGO. We koppelen jouw ervaringen anoniem door aan de makers van de PGO’s, zodat zij aan de slag kunnen om de PGO te verbeteren. 

Hoe ziet de proef eruit?

Revalidatie Friesland doet in samenwerking met de Patiëntenfederatie Nederland een proef over de PGO’s. In deze proef maak je een PGO-account aan en haal je jouw medische gegevens op bij Revalidatie Friesland (en andere instellingen waar je bekend bent, bv ziekenhuis, huisarts of GGZ). Door een vragenlijst in te vullen kan jij jouw ervaring delen over de PGO. Na het invullen van de vragenlijst ontvang je als bedankje een bol.com cadeaubon van €20,-! Vind jij het leuk om aan de slag te gaan met een vernieuwend middel in de zorg: de PGO? En om een PGO te testen? Ben je na 22-01-2018 in behandeling bij Revalidatie Friesland (geweest)? Geef je dan op om mee te doen aan de proef. Doe je mee?

Voldoende aanmeldingen
Wat ontzettend fijn dat u ons wilt helpen door een PGO uit te proberen! Wij zijn positief verrast door de enorme aantal aanmeldingen die wij (binnen een paar uur) hebben gekregen. Wat fijn om te zien hoe (oud)patiënten van Revalidatie Friesland bereid zijn te helpen!

Hiermee hebben wij echter genoeg aanmeldingen! Aanmelden is niet meer mogelijk.