Help je mee door een PGO uit te proberen?

Ja, ik doe mee!

Jouw ziekenhuis heeft je uitgenodigd om als één van de eersten een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) uit te proberen. Het is namelijk belangrijk om van de ervaringen van gebruikers te leren en daarmee de PGO’s te verbeteren.

Wat is een PGO?

Een PGO is een app of website. In een PGO maak je verbinding met de computer van jouw zorgverlener. Zoals een huisarts, ziekenhuis of een therapeut. Zo haal je een kopie van jouw medische gegevens op en verzamel je deze in jouw PGO. Ook kun je gegevens toevoegen die je zelf meet. Bijvoorbeeld door een dagboek bij te houden. Of door apps of slimme horloges te koppelen. In de volgende video vertelt Ruben je meer over wat je met een PGO kunt.

()

Verschil portaal en PGO

Veel zorgverleners hebben al een patiëntenportaal. In een patiëntenportaal zie je jouw dossier bij van één zorgverlener. In een PGO kun je informatie van meerdere zorgverleners verzamelen. Daarmee heb je alle informatie handig en overzichtelijk bij elkaar. Wil je meer weten? Bekijk dan dit filmpje. 

Veiligheid staat voorop

Jouw medische gegevens zijn privé en moeten goed beschermd worden. Stichting MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label houden zich aan deze regels. Voor meer informatie kijk de video: ‘Is een PGO veilig

Hoe ziet de proef eruit?

Jouw ziekenhuis doet in samenwerking met de Patiëntenfederatie Nederland een proef over PGO’s. In deze proef maak je een PGO-account aan en haal je jouw medische gegevens op. Door een vragenlijst (duur: 10 minuten) in te vullen en/of mee te doen aan een groepsgesprek (duur: 1 uur) kan jij jouw ervaring delen over de PGO. De afdeling met de meeste aanmeldingen krijgt een healthy traktatie!

Vind jij het leuk om aan de slag te gaan met een vernieuwend middel in de zorg: de PGO? En om een PGO te testen? Geef je dan op om mee te doen aan de proef. Doe je mee?

Doe je mee?